ukenru
mintot-spodivayetsya-otrimati-dopomogu-vid-nimechchini-dlya-rozvyazannya-ekologichnikh-problem-na-donbasi

МінТОТ сподівається отримати допомогу від Німеччини для розв'язання екологічних проблем на Донбасі

 • 6994 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб сподівається на залучення фінансової допомоги уряду Німеччини для подолання екологічних проблем на Донбасі. Про це сьогодні сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш під час презентації досліджень щодо екологічної ситуації на Донбасі, передає кореспондент УНН.

"Ми продовжуємо працювати з урядом Німеччини. Можливо ми зможемо залучити окремо німецький уряд або його установи для фінансування окремих заходів щодо вирішення проблем і зменшення екологічних ризиків на території, яка зараз постраждала і продовжує страждати внаслідок військових дій", - сказав міністр.

Крім того, Черниш не виключив, що вдасться отримати донорську допомогу від Світового банку для розв'язання екологічних проблем на Донбасі.

Раніше стало відомо, що існує загроза техногенної катастрофи на шахтах Луганської області.

Як повідомляв УНН, в окупованому Донецьку неподалік затоплених шахт, вода з яких не відкачується, зафіксовано просідання поверхні становить 20-25 см. Про це сьогодні сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш під час презентації досліджень щодо екологічної ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за статтею "екоцид" через припинення бойовиками ДНР відкачки води із шахти "Юнком", в якій у минулому столітті було здійснено підземний ядерний вибух.

Українські Національні Новини

Суспільство