ukenru
minsotspolitiki-zavirilo-scho-47-6-mlrd-grn-vistachit-na-subsidiyi-nastupnogo-roku

Мінсоцполітики завірило, що 47,6 млрд грн вистачить на субсидії наступного року

 • 11963 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. В нинішньому опалювальному сезоні 2019-2020 років не буде ніяких змін у системі розрахунку субсидій, а грошей, закладених в проект Держбюджету на 2020 рік, вистачить на всіх, хто потребуватиме державної допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко на брифінгу, передає УНН із посиланням на пресслужбу уряду.

"Субсидії в цьому опалювальному сезоні не будуть зменшені. У бюджеті на 2020 рік на це закладено 47 628,6 млн грн. Цієї суми достатньо, щоб допомогти усім, хто потребує і звертається за цим видом допомоги. Це крок, який спрямований на посилення адресності, та який не вплине на одержувачів субсидій з найнижчими доходами", - наголосив Музиченко.

За його словами, зміна відсотка платежу субсидії з 15 до 20 матиме наслідки для одержувачів з найвищими доходами – оскільки їх розмір субсидії зменшиться. При цьому він додав, що вивільнені кошти будуть направлені на розширення програми допомоги малозабезпеченим сім’ям, які мають доходи менше прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, зміна відсотку платежу з 15% до 20% у формулі призначення субсидій вступить у дію з 1 травня 2020 року і не торкнеться цього опалювального сезону.

Українські Національні Новини

Політика