ukenru
minsotspolitiki-ta-yunisef-obgovorili-zakhist-ditey-pid-chas-karantinu-v-ukrayini

Мінсоцполітики та ЮНІСЕФ обговорили захист дітей під час карантину в Україні

 • 13542 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Міністр соціальної політики України Марина Лазебна та представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні провели зустріч, під час якої обговорили питання захисту дітей в умовах запровадження карантинних заходів в Україні. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства соціальної політики.

“19 травня 2020 року відбулась чергова зустріч Міністра соціальної політики України Марини Лазебної та керівництва міністерства з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні щодо питань захисту прав дітей в умовах запровадження карантинних заходів в Україні”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що голова секції захисту прав дітей ЮНІСЕФ Наїра Аветісян презентувала план нового пілотного проекту з підтримки п’яти регіонів України.

“В рамках пілотування буде у першу чергу проведено ґрунтовну оцінку потреб сімей, до яких повернулися діти з інтернатних закладів освіти, складено плани розвитку сервісів та послуг для сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, проведено навчання фахівців із соціальної роботи, забезпечення їх засобами захисту в умовах пандемії COVID-19”, - повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що при обговоренні питань деінституціалізації, представники ЮНІСЕФ висловили основні рекомендації за результатами аналізу системи альтернативного догляду та влаштування дитини в Україні.

“Міністр відмітила, що запорукою подальшого впровадження реформи ДІ має стати тісна міжсекторальна взаємодія, а також злагоджена співпраця з громадським сектором, спрямована на результат, яка має відобразитись у Плані заходів з реалізації ІІ етапу Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей за 2017-2026 роки”, - додали у пресслужбі.

Вказано, сторони домовились продовжувати співпрацю для подальшого зміцнення системи соціального захисту в Україні.

Нагадаємо, через спалах коронавірусу в Україні, частину дітей були вимушені забрати з інтернатів. Органи опіки тимчасово влаштували їх до різних соцустанов: медичних закладів, будинків дитини, а також до родичів чи знайомих сім’ї. Деяких дітей повернули в рідні сім’ї, саме ці випадки й перевіряють соцпрацівники в період карантину.

Всього в інтернатах навчаються понад 96 тис. дітей.

Українські Національні Новини

Суспільство