ukenru
minregion-dozvolit-buduvati-pidzemni-parkingi-pid-zakladami-kharchuvannya-sportu-kulturi-ta-okhoroni-zdorovya

Мінрегіон дозволить будувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров’я

 • 9000 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує дозволити розміщувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров’я (окрім корпусів з палатами) при їх проектуванні. Відповідна норма міститься у змінах до ДБН В.2.3-15:2007 "Споруди транспорту. Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів". Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, передає УНН.

"Сьогодні діючими будівельними нормами заборонено проектування підземних паркінгів під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров’я", - сказав він.

Так, відповідно до запропонованих змін, паркінг повинен бути відділений перекриттям REI 180, а технічні приміщення закладів, під якими розташовуватиметься паркінг, мають бути відокремлені від нього суцільною протипожежною стіною 1-го типу. Також паркінг повинен мати самостійні шляхи евакуації та відокремлені інженерні комунікації.

Зміни до ДБН будуть затверджені найближчим часом та вступлять в силу через 3 місяця після опублікування.

Як повідомляв УНН, за підсумками перших 4-х місяців 2018 року підприємства України вже виконали будівельні роботи на суму 26 млрд грн. Індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2017 року склав 99,2%.

Українські Національні Новини

Суспільство