minoborony-rozpodilylo-svii-biudzhet-na-try-katehorii-za-prykladom-krain-nato

Міноборони розподілило свій бюджет на три категорії - за прикладом країн НАТО

 • 25699 переглядiв

Міністерство оборони України ділить свій бюджет на 2024 рік на три основні частини, подібно до НАТО: понад 70% - на особовий склад, 20% - на озброєння, а решта - на оперативні витрати.

Бюджет на 2024 рік, який виділили для міністерства оборони України умовно поділений на три частини за підходом країн НАТО. Це в ефірі телемарафону розповів заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передає УНН.

Бюджет міністерства оборони на наступний рік в загальній сумі десь складає близько 1,16 трильйонів. Його умовно можна розбити на три великих пакета, це власне підхід країн НАТО. Вони категоризують свої оборонні видатки

- сказав Юрій Джигир.

Деталі

Найбільший пакет складає понад 70 % бюджету та передбачає витрати на персонал. Пакет містить грошове забезпечення, додаткові виплати за бойові завдання, а також харчування військовослужбовців і забезпечення речовим майном.

Наступний пакет – це закупівля боєприпасів та озброєння. На нього піде понад 20% оборонного бюджету.

І третій пакет – це експлуатаційні видатки. Вони включають паливо, підготовку війська, комунальні платежі та поточний ремонт.

Кошnи, які залишаються є у відсотковому співвідношенні доволі незначними та будуть використовуватися для багатьох інших потреб. Наприклад близько 2 млрд буде витрачатися на розвиток інфраструктури.

Нагадаємо

Нещодавно у Міністерстві оборони України детально розповіли, як розподілятимуть оборонний бюджет у 2024 році. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: держдума рф ухвалила бюджет росії на 2024 рік: рекордна частина піде на військові витрати

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі