ukenru
minoboroni-singapuru-obmezhilo-vikoristannya-fitnes-brasletiv-viyskovosluzhbovtsyami

Міноборони Сінгапуру обмежило використання фітнес-браслетів військовослужбовцями

 • 8021 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Міністерство оборони Сінгапуру заборонило військовослужбовцям користуватися будь-якими фітнес-браслетами і відповідними додатками у смартфонах під час тренувань, навчань, а також виконання особливих завдань. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАРС.

“Проведено дослідження, метою якого було визначити ступінь уразливості при використанні подібних пристроїв”, — вказується в повідомленні. У результаті “прийнято рішення обмежити їх використання як при виконанні завдань на території країни, так і за її межами”, — зазначили у відомстві. Зокрема, під час проведення маневрів, тренувань, а також оперативних завдань подібні пристрої мають бути здані на зберігання.

У той же час військовослужбовцям дозволено носіння подібних пристроїв під час перебування в пунктах постійної дислокації, у тому числі на базах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У найближчі дні Дональд Трамп опублікує досьє зловживань американських спецслужб у 2016 році

Приводом для перевірки послужила публікація газети The Washington Post, у якій видання повідомило, що деякі програми і соціальні мережі для спортсменів дозволяють виявляти розташування військових баз. Як приклад було названо компанію Strava, яка базується в Сан-Франциско і пропонує GPS-додаток для бігунів, велосипедистів, лижників, альпіністів та інших любителів спорту. Так, випадкові користувачі виявили, наприклад, маршрути пробіжок на пляжі бази ЦРУ в Могадішо (Сомалі), хтось засік майданчик зенітного ракетного комплексу “Петріот” в Ємені, а репортер з журналу New-Yorker — розташування оперативних баз американського спецназу в зоні Африканського Сахеля.

Як раніше повідомляв УНН, сінгапурські інвестори у минулому році вклали рекордні для країни 28,4 млрд доларів США в придбання нерухомості за кордоном.

Українські Національні Новини

Новини Світу