ukenru
minoboroni-rf-raketa-yakoyu-zbili-reys-mn17-bula-prostrochena

Міноборони РФ: ракета, якою збили рейс МН17 була "прострочена"

 • 11694 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Ракета ЗРК "Бук", якій імовірно збили рейс МН17, не могла належати Росії, так як всі ракети цього року випуску (1986 - ред.) були утилізовані ще в 2011 році. Про це повідомляє "ТАСС" з посиланням на Міноборони РФ, передає УНН.

Так, згідно з повідомленням, гарантійний термін експлуатації зенітних ракет даного типу становить 15 років, підприємство-виробник може продовжити граничний термін ще на п'ять років, але не більше двох разів.

"Після 25 років експлуатації все без винятку ракети комплексів "Бук" підлягають списанню та утилізації. Подальше використання даних виробів перш за все через небезпеку порохових зарядів двигунів несе пряму загрозу життю для військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони РФ зазначили, що остаточним терміном експлуатації ракет був 2011 рік. Після цього всі ракети даного року випуску були вилучені, списані і відправлені на утилізацію.

Крім того, в російському військовому відомстві заявили, що з моменту розвалу Радянського союзу в Україні не було поставлено жодної нової зенітної ракети.

"У той же час з моменту припинення існування СРСР в 1991 році і послідував розділу військового майна на Україну, отримала у власність близько 20 дивізіонів ЗРК "Бук", не було поставлено жодної нової зенітної ракети", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія відкидає звинувачення в причетності до краху літака і не довіряє висновкам Спільної слідчої групи, що розслідує причини катастрофи рейса МН17, а президент РФ Володимир Путін поки не мав можливості познайомитися з висновками, до яких прийшли голландські слідчі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП