ukenru
minoboroni-ne-vikoristalo-blizko-4-mlrd-grn-vidilenikh-na-tilove-zabezpechennya-a-matios

Міноборони не використало близько 4 млрд грн, виділених на тилове забезпечення - А.Матіос

 • 9388 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Міністерство оборони України за станом на 19 грудня не використало близько 4 млрд грн, виділених на матеріально-технічне забезпечення. Про це у Facebook написав головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає УНН.

За словами А.Матіоса, на на матеріально-технічне забезпечення було виділено 21,5 млрд грн.

"Це становить близько 18,5%. Більш того, майже на 1,4 млрд. грн. Відповідними департаментами МОУ навіть зобов'язання не взяті (з них 300 млн. грн передбачається витратити на придбання та будівництво житла для військовослужбовців - а це так собі чимало цілих 300 квартир)", - обурився А.Матіос.

"Аналогічно не використані кошти на ремонт військових об'єктів - 200 млн грн, харчування і речове забезпечення – 200 млн грн, закупівлю і розвиток озброєння та військової техніки – 200 млн грн, забезпечення зв'язком – 100 млн грн і т. д.", - зазначив він.

Він заявив, що в кінці минулого року виникала аналогічна ситуація.

"Головна військова прокуратура неодноразово інформувала керівництво оборонного відомства про порушення законодавства при витрачанні бюджетних коштів і недоліки, які необхідно усувати. Результат – синдром генерала Павловського (всі обіцяємо, майже нічого не робимо)", - додав А.Матіос.

Разом з тим він розкритикував заступника глави оборонного відомства Ігоря Павловського.

"Ефективність використання оборонним відомством коштів і в цьому році буде оцінена, в тому числі й військовою прокуратурою, після завершення звітного фінансового періоду", - резюмував А.Матіос.

Українські Національні Новини

Суспільство