ukenru
minoboroni-britaniyi-pro-zvinuvachennya-rf-schodo-mn17-svit-stoyit-na-botsi-ukrayini

Міноборони Британії про звинувачення РФ щодо МН17: світ стоїть на боці України

 • 8022 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. У справі про збиття малазійського "Боїнга" рейсу MH17, світ стоїть на боці України. Про це заявив Державний секретар з питань оборони Великої Британії Гевін Александер Вільямсон на брифінгу з міністром оборони України Степаном Полтораком в понеділок, передає кореспондент УНН.

"Боюсь, це – черговий приклад дезінформації. Кремль вважає, що може сказати все що завгодно і йому це зійде з рук. Було проведено незалежне розслідування щодо цього, і там чітко сказали, що це були підтримувані Росією сепаратисти з російською ракетою. І світу також чітко зрозуміло, чия в цьому вина. Він стоїть пліч-о-пліч з українським урядом", - сказав Вільямсон, відповідаючи на запитання журналіста про заяву міноборони Росії щодо того, що ракета, яка збила "Боїнг" MH17 над Донбасом належить Україні.

Як повідомляв УНН, у Росії звинуватили Україну в причетності до катастрофи МН17.

Нагадаємо, цього року, 24 травня, Спільна слідча група (JIT) з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВР прокоментували заяву Росії про причетність України до збиття MH17

Нідерланди і Австралія офіційно заявили, що вважають Росію відповідальною за збиття літака рейсу MH17.

Літак був збитий 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 чоловік, що перебували на борту. Літак виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

Українські Національні Новини

Політика