minkult-zayaviv-pro-veliku-kilkist-zvernen-vid-artistiv-zalishiti-mozhlivist-viyizdu-za-kordon

Мінкульт заявив про велику кількість звернень від артистів залишити можливість виїзду за кордон

 • 1197751 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Міністерство культури та інформаційної політики України заявило, що українські митці закликають залишити можливість виїзду за кордон, аби свідомі артисти могли продовжувати боротьбу на культурному фронті, пише УНН.

Цитата

"Міністерство культури та інформаційної політики отримало велику кількість звернень від митців, професійних асоціацій, організацій та об'єднань з проханням залишити можливість виїзду за кордон свідомим артистам, аби вони могли продовжувати боротьбу на культурному фронті", - повідомили у Мінкульті.

Окрім того, у міністерстві зазначили, що "культурна спільнота просить притягнути до відповідальності людей, які зловживали можливістю виїзду за кордон та скористалися сприянням МКІП".

Деталі

При цьому у Мінкульті нагадали, що під час воєнного стану та оголошення мобілізації заборонено виїзд з країни чоловіків, громадян України призовного віку. Це визначено законодавством. "МКІП може тимчасово сприяти митцям, творцям, художникам, артистам, музикантам й журналістам в отриманні дозволу на перетин кордону, якщо вони належать до сфери культури й інформації й мають на меті виїзду захист і популяризацію інтересів держави України на міжнародній арені, з обов’язковим поверненням в країну", - зазначається у заяві.

"Через випадки зі зловживанням, як, наприклад, із Андрієм Щегелем, ситуація для тих, хто дійсно боронить Україну та веде боротьбу на культурному фронті, ускладнилася. Раніше МКІП вже оприлюднювало позицію щодо цієї ситуації. Ще один приклад — скандал навколо режисера Голубкова, який втік до рф. Режисер обманом отримав дозвіл на виїзд", - вказали у Мінкульті.

Доповнення

Учасникам гурту KAZKA відмовили у виїзді до Лондона після історії з виїздом коміка за кордон.

Після випадку з коміком у міністерстві вказали, що "з метою запобігання подібним наступним ситуаціям, МКІП разом з правоохоронними органами буде ініціювати посилення відповідальності за порушення правил виїзду та повернення до України чоловіків призовного віку".

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На станції Вернадського "дерусифікували" дороговкази

     • 767269 переглядiв

    Вибори у Туреччині перенесли на місяць раніше

     • 972910 переглядiв

    Сирський заявив, що весняний контрнаступ вже не за горами

     • 1372248 переглядiв