ministry-zapevnialy-u-dodatkovii-pidtrymtsi-kuleba-zaperechyv-poraznytski-nastroi-shchodo-ukrainy-sered-partneriv

"Міністри запевняли у додатковій підтримці": Кулеба заперечив поразницькі настрої щодо України серед партнерів

 • 40306 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародних партнерів продовжувати військову підтримку України попри поразницькі настрої у суспільстві на тлі літнього контрнаступу. Про це йдеться у статті Кулеби для журналу Foreign Affairs, передає УНН.

Деталі 

Він визнав, що нещодавній контрнаступ не призвів до блискавичного звільнення окупованих земель. Водночас міністр наголосив, що песимізм щодо майбутнього України не обґрунтований і не варто дозволяти поразницьким настроям впливати на наші політичні рішення в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція схвалила зимовий пакет допомоги Україні на 124 млн євро

Разом з тим очільник МЗС України Кулеба також стверджував, що існує розбіжність між публічним дискурсом і дискусіями за зачиненими дверима. 

Він також розповів про свою поїздку на міністерську зустріч НАТО в Брюсселі.

"Найбільше мене вразила невідповідність між настроєм всередині кімнати і настроєм поза нею. У кулуарах журналісти обговорювали, що війна зайшла в "глухий кут" і що "втома від війни" підірве підтримку, перш ніж з'явиться питання, чому Україна не пропонує обміняти територію на мир", - розповів міністр.

Але такі поразницькі наративи були повністю відсутні на переговорах. Міністри натомість запевняли у наданні додаткової військової допомоги та збереженні підтримки

- наголосив Кулеба.

Доповнення

Також український міністр  застеріг міжнародних партнерів від наративів про втому від війни, які впливають на політику. 

Яким би поширеним не був хибний наратив про виснаження, ми не повинні допустити, щоб він спрямував формування політики та нашу спільну стратегію на катастрофічний курс. Також не слід обманювати, вважаючи, що Москва готова до справедливого рішення шляхом переговорів

- підсумував Кулеба.

Нагадаємо

Палата представників прийняла щорічний законопроєкт про оборонну політику, надіславши його президенту США Джо Байдену. Оборонним бюджетом передбачені кошти на допомогу Україні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один Patriot, боєприпаси та всюдиходи: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Олену Шуляк переобрали головою партії "Слуга народу"

     • 34954 переглядiв