ukenru
ministri-nato-rozpochali-dvodenni-peregovori-schodo-adaptatsiyi-alyansu

Міністри НАТО розпочинають дводенні переговори щодо адаптації Альянсу

 • 9556 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Міністри оборони країн-учасниць НАТО розпочинають дводенні переговори у Брюсселі в середу, спрямовані на забезпечення міцності і гнучкості НАТО перед лицем викликів, які виникають у світі, передає УНН з посиланням на прес-службу Альянсу.

Як зазначається, сьогодні міністри розглянуть прогрес у питанні розгортання сил стримування НАТО в східній частині Альянсу і оцінять те, як активізувати роль НАТО в боротьбі з тероризмом.

Очікується, що міністри домовляться про новий регіональний центр у Неаполі для аналізу загроз. "Це допоможе союзникам координувати інформацію про кризові країни і вирішувати інші проблеми на Близькому Сході і в Північній Африці", - йдеться у повідомленні.

У четвер, 16 лютого, міністри обговорять подальші кроки з модернізації командної структури НАТО. Вони також будуть вирішувати, як НАТО може покращити реагування на кібератаки, які все частіше стаються і стають більш складними.

Пізніше в той же день міністри зустрінуться з міністром оборони Грузії Леваном Ізорією для оцінки ситуації в області безпеки в Грузії і огляду поточних реформ уряду.

Як повідомляв УНН, країни-учасниці НАТО збільшили витрати на оборону на 10 млрд дол. у 2016 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу