ukenru
ministri-krayin-obsye-obgovoryat-pitannya-ukrayini

Міністри країн ОБСЄ обговорять питання України

 • 9376 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Міністри країн-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі у вівторок, 9 липня, обговорять питання України, зокрема зусилля щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

Так, 9 липня 2019 року, міністри закордонних справ та інші високопоставлені представники 57 держав-учасниць ОБСЄ візьмуть участь у неформальній зустрічі міністрів у Високих Татрах в Словаччині.

"Цей захід дозволить делегаціям підвести підсумки минулих рішень і дій, особливо щодо поточних викликів у сфері безпеки, і обговорити поточні питання порядку денного ОБСЄ: зусилля з врегулювання конфлікту в Україні і навколо неї і затяжних конфліктів", - зокрема вказали в ОБСЄ.

Також планується обговорити транснаціональні загрози; необхідність заохочення комплексного підходу до безпеки, в тому числі щодо зобов'язань стосовно людського виміру, верховенства права, належного управління, а також економічних і екологічних аспектів безпеки; і пошук новаторських шляхів вирішення сучасних проблем безпеки, що виникають через нові технології, зміни клімату, міграційний рух і розвиток політичних та громадських парадигм, серед інших тенденцій.

Нагадаємо, ПА ОБСЄ ухвалила декларацію з засудженням мілітаризації Криму та Чорного моря.

Українські Національні Новини

Політика