ukenru
ministri-krayin-nato-obgovoryat-naroschennya-pidtrimki-ukrayini-gensek

Міністри країн НАТО обговорять нарощення підтримки України - Генсек

 • 10934 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. НАТО на міністерській зустрічі цього тижня у Вашингтоні, як очікується, обговорить нові заходи з поліпшення обізнаності щодо ситуації в Чорноморському регіоні і нарощення підтримки Грузії і України стосовно підготовки військово-морських сил і берегової охорони, заходів у порти, навчань та обміну інформацією. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час прес-конференції у Брюсселі напередодні зустрічі голів МЗС НАТО 3-4 квітня у Вашингтоні, де відзначатимуть 70-річчя Альянсу, передає УНН.

"НАТО непокоять приклади агресивної поведінки Росії, включаючи триваючі агресивні дії проти України із захоплення моряків і кораблів України недалеко від Азовського моря. НАТО вже наростили свою присутність у Чорному морі. Ми будемо продовжувати працювати в тісному контакті з нашими партнерами в цьому регіоні", - зазначив Генсек.

Він зауважив, що минулого тижня сам побачив таку співпрацю - на навчаннях Грузія-НАТО - 2019.

"Сьогодні кораблі з військово-морської групи НАТО перебувають в Україні і в Грузії. Ці кораблі НАТО братимуть участь в навчаннях Sea Shield ("Морський щит") на Чорному морі", - додав Столтенберг.

"Я очікую, що міністри на цьому тижні домовляться про нові заходи поліпшення обізнаності щодо ситуації в регіоні і також щодо нарощення нашої підтримки Грузії і України в таких сферах, як підготовка військово-морських сил і берегової охорони, заходи у порти, навчання і обмін інформацією.

Раніше постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон повідомила, що голови МЗС країн НАТО на зустрічі у Вашингтоні 3-4 квітня обговорять зміцнення оборонних можливостей у Чорному морі, основна увага буде приділена російської агресії щодо України.

Нагадаємо, 1 квітня два кораблі НАТО прибули в порт Одеси.

Українські Національні Новини

Політика