ministr-zakordonnykh-sprav-kytaiu-zaokhochuie-yevropeisko-kytaisku-spivpratsiu-na-tli-zanepokoiennia-shchodo-konkurentsii

Міністр закордонних справ Китаю заохочує європейсько-китайську співпрацю на тлі занепокоєння щодо конкуренції

 • 53378 переглядiв

Міністр закордонних справ Китаю Ван І закликає Європу співпрацювати з Китаєм, незважаючи на конкуренцію, запевняючи у підтримці стратегічної автономії Європи та вирішенні проблем іноземних інвесторів з метою створення справедливого бізнес-середовища.

Європа не повинна боятися співпраці з Китаєм через конкуренцію, на цьому наполягає міністр закордонних справ КНР Ван І. Таку заяву він зробив під час прес-брифінгу зі своєю французькою колегою Катрін Колонною, яка приїхала до Пекіну. Слова китайського дипломата цитує Reuters, передає УНН.

Позиція Китаю чітка, ми будемо підтримувати стратегічну автономію Європи … Ми будемо прислухатися до голосів європейських компаній, серйозно вирішувати проблеми іноземних інвесторів у Китаї, постійно покращувати рівень і можливості послуг і будувати інтернаціоналізоване та правове бізнес-середовище. … Звичайно, у співпраці буде конкуренція, але ми не повинні боятися співпраці через конкуренцію. Найбільший ризик, якого нам потрібно позбутися, — це невизначеність, спричинена широкою політизацією.

заявив міністр МЗС Китаю.

Деталі

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна перебувала з візитом у китайській столиці, і мала низку зустрічей. Перед зустріччю з міністром МЗС Китаю, вона розмовляла з прем'єр-міністром країни – Лі Цяном. З ним Колонна обговорила широкий спектр тем, включаючи відновлення економічних відносин між Францією та Китаєм.

У своєю чергу Ван І зазначив що Китай має плани на співпрацю в сферах з традиційними перевагами, такими як цивільна атомна енергетика та авіакосмічна промисловість. А також китайці розраховують досліджувати із Францією й нові сфери, такі як освіта та наукові дослідження, перехід до енергетики та сталий розвиток.

Водночас у Reuters зазначають, що Китай має проблеми торгівлі з Європейським Союзом, зокрема через непрозорі закони про іноземний бізнес, що працює в країні. Європейські чиновники неодноразово обіцяли зменшити економічну залежність від Китаю в критичних секторах.

Ми віримо, що поки Китай і Європа візьмуться за руки, не буде табірного протистояння, не буде світових розколів і не буде нової холодної війни. Китай і ЄС мають бути прихильниками відкритості та розвитку. Суть Співпраця між Китаєм і ЄС — це взаємодоповнюваність, взаємна вигода та виграш. Звичайно, у співпраці буде конкуренція, але ми не повинні боятися співпраці через конкуренцію.

Ван І

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    USAID допоможе із будівництвом євроколії між Польщею та Україною

     • 51292 переглядiв

    Кримський міст приречений - голова СБУ

     • 37678 переглядiв

    "Слуга" Одарченко вийшов із СІЗО: за нього внесли 15 млн грн застави

     • 33955 переглядiв