ministr-zakordonnikh-sprav-ugorschini-zakhid-vpadaye-u-viyskoviy-psikhoz

Міністр закордонних справ Угорщини: Захід впадає у "військовий психоз"

 • 1754411 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у понеділок у парламенті звинуватив Захід у тому, що він впав у "військовий психоз", передає УНН.

Цитата

"Європа і трансатлантичний регіон перебувають у стані військового психозу. У Брюсселі є люди, які бачать у цьому змагання, хто більше поставить Україні зброю, Європа чи США", - сказав він.

За його словами, "географічно це регіональна війна, але її наслідки мають глобальний характер", і "у нас є 25-а година, щоб запобігти" перетворення її на світову війну.

"Ми по сусідству... ясно бачимо, що ця війна приносить лише страждання, що в цій війні не може бути переможців".

Сійярто закликав до негайного припинення вогню та мирних переговорів між росією та Україною.

"Санкції завдають більше шкоди нам, європейцям ніж росії. Логічно можна подумати, що якщо щось пробували дев'ять разів і дев'ять разів зазнавали невдачі, тоді ми не біжимо за цим удесяте", - сказав він, додавши: "Але логіка Брюсселя диктує інше, після дев'яти невдалих спроб було ухвалено новий пакет санкцій".

Він зазначив, що прямі консультації та предметні переговори між США та росією "неминучі, і важко уявити міцне врегулювання без прямих американсько-російських переговорів".

Додамо

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтримує добрі стосунки з росією, незважаючи на її повномасштабне вторгнення до України.

Проте Будапешт неохоче підтримує санкції ЄС щодо росії.

Сійярто є особливо рішучим прихильником зовнішньої політики правого популіста Орбана.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зсув в Індонезії забрав життя 15 людей, десятки зникли безвісти

     • 876385 переглядiв