ukenru
ministr-transportu-ssha-podala-u-vidstavku-cherez-zavorushennya-na-kapitoliyskomu-pagorbi

Міністр транспорту США подала у відставку через заворушення на Капітолійському пагорбі

 • 18593 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Міністр транспорту США Елейн Чао повідомила, що йде у відставку, сообащает УНН посилаючись на
Twitter Чао.

"Вчора наша країна пережила травму, якої можна було уникнути: прихильники президента штурмували будівлю Капітолію після його звернення. Як і, думаю, багатьох з вас, це стурбувало мене, і я не можу не думати про це", написала Чао, додавши, что пишається тим, що було зроблено командою міністерства.

Офіційно вона покине пост 11 січня. Її наступником буде Піт Буттіджіч, повідомила Чао. Раніше він займав пост мера міста Саут-Бенд, а також був одним з кандидатів на висунення від Демократичної партії на виборах президента в листопаді.

Нагадаємо, 6 січня спільне засідання Палати представників і Сенату в Конгресі, в ході якого повинні бути затверджені підсумки голосування в Колегії вибірників, було перервано через масові заворушення, влаштовані на Капітолійському пагорбі прихильниками Дональда Трампа.

Агресивно налаштовані протестувальники увірвалися в будівлю Конгресу, через що поліції довелося евакуювати законодавців. Повідомляється, що під час заворушень загинули як мінімум чотири людини, в тому числі одна жінка. Для наведення порядку в Капітолій була спрямована Національна гвардія США.

Українські Національні Новини

Новини Світу