ministr-oborony-umierov-obhovoryv-zi-stoltenberhom-pidtrymku-nato-ta-potreby-ukrainskoi-armii-u-zymovyi-period

Міністр оборони Умєров обговорив зі Столтенбергом підтримку НАТО та потреби української армії у зимовий період

 • 28483 переглядiв

Генсек Північноатлантичного альянсу запевнив у незмінній підтримці України з боку союзників та партнерів.

Сьогодні, 4 грудня міністр оборони України Рустем Умєров провів переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. про це  повідомила пресслужба Альянсу, передає УНН.

Деталі 

Сторони обговорили актуальну ситуацію на фронті та нагальні військові потреби Сил оборони у протистоянні агресії РФ. Зокрема, генсек Північноатлантичного альянсу запевнив у незмінній підтримці України з боку союзників та партнерів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові досягнення вимірюються не тільки квадратними метрами - Генсек НАТО про ситуацію на фронті

З огляду на те, що зима, як очікується, ускладнить бойові дії, Столтенберг підкреслив, що союзники сповнені рішучості посилити політичну та практичну підтримку України в її захисті від російського вторгнення

 - зазначили в НАТО.

Столтенберг підтвердив, що блок надаватиме довгострокову підтримку українській стороні, щоб зробити Збройні сили України "цілком сумісними" з НАТО, та "ще більше наблизити їх до Альянсу".

Разом з тим міністр оборони Умєров і генсек НАТО також обговорили шлях України до членства в Північноатлантичному альянсі та зусилля Києва щодо реформування.

Доповнення 

Очільник міноборони на  своїй сторінці у Facebook теж розповів про зустріч з Генсеком НАТО. 

Працюємо в Міноборони, щоб забезпечити Сили оборони України повній взаємосумісності з НАТО. Членство України в НАТО невідворотне. Свій курс наша країна обрала вже давно. Працюємо над практичними кроками наближення нашої країни до членства в Альянсі.

- резюмував Умєров.

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наполягає на непохитній підтримці України проти російської агресії, підкреслюючи, що збільшення допомоги може прискорити закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова "парасолька" НАТО могла б захистити неокуповану частину України, це частина виграшної стратегії – Бжезінський

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Гуманітарний штаб імені Гройсмана: хто завідує фінансами?

     • 519071 переглядiв

    Кривий Ріг зазнав ракетного удару: що відомо

     • 38809 переглядiв