ministr-oborony-ukrainy-zaiavyv-pro-ovolodinnia-movoiu-syly-proty-rosii

"росія розуміє лише мову сили. І ми добре вивчили цю мову" – Рустем Умєров

 • 18723 переглядiв

Міністр оборони України Рустем Умеров заявив на 17-му засіданні Контактної групи з питань оборони України, що сила - це єдина мова, яку розуміє росія. Понад 50 країн взяли участь у засіданні, обговорюючи оборонні стратегії України та вплив західної військової допомоги.

"росія розуміє лише мову сили. І ми добре вивчили цю мову". Таку заяву зробив міністр оборони України Рустем Умєров під час свого виступу на відкритті 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України у рамках формату Рамштайн. Його слова цитує пресслужба Міністерства оборони України, передає УНН.

"росія точно не планує зупинятися сама. Єдина мова, яку може зрозуміти москва, – це сила. І ми добре вивчили цю мову"

заначив у своїй промові Міністр оборони

Деталі

У цьогорічній 17-й зустрічі Контактної групи з питань оборони України у рамках формату Рамштайн взяли участь очільники оборонних відомств з понад 50 держав.

Умєров відзначив, що Сили оборони та безпеки України витіснили російські військові кораблі з Чорного моря та поступово відновлюють свободу мореплавства, навіть не маючи власного потужного військового флоту. На думку міністра оборони – це результат українських асиметричних дій.

Рустем Умєров додав, що згідно зі звітом Генерального штабу ЗСУ, лише з часу останньої зустрічі у рамках формату Рамштайн – шість тижнів тому – росія втратила майже 36 тисяч солдатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Ситуація на фронті змінилась завдяки зброї, що надали західні партнери. Зокрема, сприяли покращенню тактичного положення українських військ – системи HIMARS, ракети Stormshadow, SCALP, ATACMS, танки Abrams, Challenger, Leopard.

Умєров наголосив, що подальший розвиток коаліцій спроможностей – а саме тих, що стосуються артилерії, бронетехніки, авіації, ВМС, ІТ та розмінування – допоможуть Україні разом з партнерами захистити мільйони невинних життів.

"Наші люди чекають на можливість повернутися додому. Відбудувати свої оселі. Возз’єднатися зі своїми родинами", – сказав Рустем Умєров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це момент глобального виклику: очільник Пентагону заявив, що США можуть підтримувати й Україну, й Ізраїль одночасно

Міністр оборони подякував присутнім на зустрічі колегам за щоденні зусилля з підтримки України. Він також наголосив, що особиста роль і залучення Ллойда Остіна у головування на зустрічах у рамках формату Рамштайн є неоціненними

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Еволюція найкращої горілки

     • 23791 переглядiв