ukenru
ministr-oboroni-ukrayini-dopovist-predstavnikam-nato-pro-viyskovu-situatsiyu-v-krayini

Міністр оборони України доповість представникам НАТО про військову ситуацію в країні

 • 6797 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Міністр оборони України Андрій Загороднюк проведе брифінг для Північноатлантичної ради щодо актуальної військової ситуації в Україні. Про це заявив у Києві на брифінгу віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

"Візит (Північноатлантичної ради до України – ред.) навмисно зроблено дводенним – прибувають одразу напряму наші колеги з Брюсселя в Одесу. В Одесі дуже насичена програма з відвідуванням, зустрічами з кадетами, майбутніми офіцерами ВМС", - сказав Кулеба.

Він повідомив, що, коли був у Брюсселі в НАТО, попросив колег з альянсу обов’язково продовжити підтримку програмі стажування офіцерів українських ВМС на кораблях країн-членів НАТО.

"В Одесі відбудеться також відвідання кораблів (три мінних тральники країн НАТО – ред.), яких я згадав, і ознайомлення з актуальною військовою ситуацією в Україні. Це будуть проведені спеціально для Північноатлантичної ради в Україні брифінги. Брифінг робитиме станом на зараз за програмою міністр оборони, і також я буду долучений до цього з політичної точки зору. Ми надамо у максимально розгорнутому форматі нашим партнерам, тому що між нами існує достатній рівень довіри, щоб бути максимально відвертими, про те, що відбуватиметься. Я не думаю, що Північноатлантична рада якимось конкретним чином втручатиметься порадами або вказівками у ситуацію, яку ми маємо зараз на Сході України, але альянс підтримує мирне врегулювання конфлікту, при цьому з точки зору інтересів України", - додав віце-прем’єр.

Як повідомляв УНН, Північноатлантична рада привезе у Київ звіт про надану Україні допомогу НАТО.

Українські Національні Новини

Політика