ukenru
ministr-oboroni-slovachchini-pidtverdiv-gotovnist-polschi-spilno-peredati-ukrayini-mig-29

Міністр оборони Словаччини підтвердив готовність Польщі спільно передати Україні МіГ-29

 • 903639 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь підтвердив, що Польща погодилась на спільну передачу МіГ-29 Україні. Наразі справа за словацьким урядом щодо ухвалення рішення з цього питання. Про це Надь заявив своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

"Підтверджую, що Польща офіційно погодилась разом відправляти МіГи", – заявив Надь.

Деталі

Він повідомив, що на зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС у середу у Швеції польський колега підтвердив, що його країна погодиться зі спільним прогресом Словаччини та Польщі у передачі Україні зайвих МіГ-29 обох країн.

"Думаю, настав час ухвалити рішення. В Україні гинуть люди, ми дійсно можемо їм допомогти, немає місця словацькій політизації. Це нелюдсько і безвідповідально" – додав Надь.

Доповнення

Президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю CNN заявив, що Польща готова передати свої бойові літаки МіГ-29 Україні у межах міжнародної коаліції.

Також Дуда вказав на необхідність старту навчань українських пілотів керуванням бойових літаків F-16. Він зазначив, що українські війська прагнуть відповідати стандартам НАТО і тому захочуть використовувати винищувачі F-16.

Українські Національні Новини

Політика