ukenru
ministr-finansiv-ssha-zayavila-scho-rosiyski-posadovtsi-prisutni-na-zustrichi-g20-ye-spivuchasnikami-voyennikh-zlochiniv-v-ukrayini

Міністр фінансів США заявила, що російські посадовці на зустрічі G20 є "співучасниками воєнних злочинів" в Україні

 • 5903728 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Міністр фінансів США Джанет Єллен під час свого виступу звинуватила російських чиновників, які взяли участь у зустрічі фінансових лідерів G20 у п’ятницю, 24 лютого, у "співучасті" у звірствах військ рф під час вторгнення в Україну та у збитках, які війна завдала світовій економіці. Про це інформує УНН, посилаючись на Reuters.

Цитата

"Я закликаю російських офіційних осіб тут, на G20, зрозуміти, що їх подальша робота на кремль робить їх співучасниками звірств путіна. Вони несуть відповідальність за життя та засоби до існування, забрані в Україні, і за шкоду, заподіяну в усьому світі", - наголосила міністр.

Деталі

За словами представника Мінфіну США, росію в залі представляли високопоставлені чиновники зі сфери економіки. Міністр фінансів рф антон силуанов і голова центробанку рф ельвіра набіулліна не були присутні.

Єллен додала, що припинення війни є "моральним імперативом" для світової економіки, і повторила, що Сполучені Штати будуть підтримувати Україну "стільки, скільки буде потрібно". У коментарях на відкритті зустрічі в першу річницю російського повномасштабного  вторгнення Єллен закликала колег G20 "подвоїти свої зусилля, щоб підтримати Україну та обмежити здатність росії вести війну".

Вона сказала, що "озброєння" президента росії володимира путіна продовольством та енергією завдало шкоди не лише Україні, але й світовій економіці та особливо країнам, що розвиваються.

Нагадаємо

Голова Мінфіну США Джанет Єллен, виступаючи на пресконференції в Індії, де пройде засідання фінансових лідерів країн G20, закликала збільшити економічну допомогу для України, а також заявила, що США підтримують нову кредитну програму Міжнародного валютного фонду для країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу