ukenru
ministr-finansiv-ssha-g7-vidilyat-ponad-15-milyardiv-dolariv-dlya-ekonomiki-ukrayini

Міністр фінансів США: G7 виділять понад 15 мільярдів доларів для економіки України

 • 83587 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Країни "Групи семи" пообіцяли надати понад 15 мільярдів доларів, які, за оцінками, потрібні Києву протягом наступних трьох місяців, щоб компенсувати збитки, спричинені вторгненням росії. Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, передає УНН.

Деталі

Обіцянки надати фінансування були озвучені в перший день дводенної зустрічі міністрів фінансів G7 і керівництва центральних банків Німеччини. Вона триває з 18 по 20 травня.

"Повідомлення було таким: "Ми підтримуємо Україну. Ми збираємося об’єднати ресурси, які їм потрібні, щоб пройти через це", – сказала вона.

Раніше Європейська комісія пообіцяла надати до 9 мільярдів євро, а інші країни, в тому числі Канада та Німеччина, пообіцяли додаткові суми.

Також лідери фінансових відомств G7 обговорили механізми скорочення доходів росії від експорту нафти до Європи.

Єллен зазначила, що ця концепція викликає великий інтерес, але "ніщо насправді не викристалізувалося як очевидна стратегія".

Крім цього, ще однією темою переговорів була висока глобальна інфляція, але жоден із політиків не сказав, що розглядає можливість підвищення свого цільового рівня інфляції.

"Обговорювалася критична важливість того, щоб центральні банки вжили заходів, необхідних, аби показати, що вони віддані встановленим цілям щодо інфляції", – резюмувала Єллен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США виділять додаткові 100 млн на допомогу Україні у сфері безпеки - ЗМІ

Українські Національні Новини

Суспільство