mininfrastrukturi-rosiya-sabotuye-perevirki-suden-v-ramkakh-zernovoyi-initsiativi

Мінінфраструктури: росія саботує перевірки суден в рамках "Зернової ініціативи"

 • 547346 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Міністерство інфраструктури України заявило, що росія саботує перевірки суден, що прямують до українських портів для відвантаження сільгосппродукції, зазначивши, що кількість нових суден, що заходять під навантаження, продовжує зменшуватися у портах Одеси, інформує УНН.

Цитата

"Така динаміка зниження пов'язана з діями росії в зоні огляду в Босфорі. Вже третій місяць поспіль росіяни саботують перевірки з необґрунтованих, а часом і безглуздих причин», - йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

Деталі

Станом на 12 лютого у черзі на огляд Об'єднаного координаційного центру стоять 145 суден, з них 122 прямують до портів України за сільгосппродукцією, повідомили в Мінінфраструктури.

"Маємо сподівання, що питання з гальмуванням інспекцій буде вирішено силами наших партнерів та всього цивілізованого світу", - йдеться у повідомленні міністерства.

"Україна має право на вільне торговельне судноплавство згідно з конвенцією ООН з морського права, а світ – на безперебійний доступ до їжі. росія має припинити нав’язувати всьому світу свою дискримінаційну політику".

Додамо

З 1 серпня з портів Великої Одеси вийшло 732 судна, які експортували 21 мільйон тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки. Цей обсяг мав скласти понад 35 мільйон тонн за умов нормального функціонування "Зернової ініціативи".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Британська королева-консорт Камілла знову заразилася Covid

     • 1168760 переглядiв