mininfrastrukturi-oprilyudnilo-proekt-nakazu-pro-poryadok-zaboroni-ekspluatatsiyi-vantazhnikh-vagoniv

Мінінфраструктури оприлюднило проект наказу про порядок заборони експлуатації вантажних вагонів

 • 12355 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Міністерство інфраструктури оприлюднило проект наказу про затвердження порядку встановлення заборони експлуатації вантажних вагонів на залізничному транспорті, передає УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства.

Документ розроблено з метою врегулювання механізму прийняття рішень про заборону експлуатації вантажних вагонів на залізничному транспорті та підвищення заінтересованості операторів вантажних вагонів у закупівлі нових вантажних залізничних вагонів українських виробників.

"Проектом акта визначається механізм заборони експлуатації транспортних засобів, зокрема вантажних вагонів залізничного транспорту, і запроваджується обмеження щодо продовження строку служби певних типів вагонів, зокрема піввагонів та зерновозів, а саме не більше ніж на полуторний призначений строк служби", - розповіли у МІУ.

Із проектом наказу можна ознайомитися на сайті Міністерства у розділі "Регуляторна діяльність".

"Зауваження та пропозиції до проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань прийматимуться Міністерством інфраструктури України протягом місяця з дня оприлюднення", - уточнили в Міністерстві.

Нагадаємо, в такий спосіб держава припиняє практику ввезення з РФ "вагонного хламу". Багаторічна проблема із ввезенням вживаних вагонів з вичерпаним ресурсом експлуатації пов’язана з тим, що РФ експлуатує вагони один термін, а Україна – два, тому весь непотріб з РФ перевозився в Україну. Натомість вітчизняна промисловість простоювала.

Також нагадаємо, Мінфін підтримав пропозицію міністра інфраструктури Криклія закупити у наступному році 100 нових пасажирських вагонів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський прибув з робочою поїздкою на Одещину

     • 11650 переглядiв

    ООС: з початку доби бойовики двічі порушили "режим тиші"

     • 10053 переглядiв