ukenru
mingarelli-napolyagaye-na-stvorenni-nezalezhnogo-suspilnogo-teleradiomovlennya-v-ukrayini

Мінгареллі наполягає на створенні незалежного суспільного телерадіомовлення в Україні

 • 8722 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Незалежні ЗМІ, включаючи незалежне громадське телерадіомовлення, є невід'ємною частиною створення стійкого суспільства в Україні. Про це у вівторок під час прес-конференції в Києві розповів голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, передає УНН.

"Ясно, що створення стійкого суспільства означає також зміцнення розвитку організації громадянського суспільства. Тут у нас є сприятливі умови, тому що в Україні є виключно яскраве громадянське суспільство, і ми підтримуємо по-різному це громадянське суспільство. І звичайно, ми підтримуємо ЗМІ, тому що це дуже важливо - ясна річ, для того, щоб громадянське суспільство України могло отримати сильні недержавні підприємства, сильні асоціації та профспілки і, наскільки це можливо, незалежні засоби масової інформації", - зазначив Х.Мінгареллі.

За словами голови представництва ЄС в Україні, в ЄС прекрасно розуміють, що медіа перебуває в руках держави і могутніх економічних підприємств у всьому світі - не лише в нашому регіоні.

"Але все ж важливо зробити все можливе, щоб мати незалежні засоби масової інформації, включаючи незалежне громадське телерадіомовлення, і ми намагаємося досягти такої ситуації в Україні", - додав він.

Нагадаємо, в ЄС підрахували, скільки пішло на допомогу Україні за останні три роки.

Українські Національні Новини

Політика