ukenru
minfin-prokomentuvav-rishennya-apelyatsiynogo-sudu-londona-u-spravi-privatbanku

Мінфін прокоментував рішення апеляційного суду Лондона у справі ПриватБанку

 • 12281 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. У Міністерстві фінансів прокоментували рішення апеляційного суду Лондона у справі ПриватБанку, назвавши його важливим кроком для досягнення правосуддя і таким, що відкриває новий етап процесу. Про це повідомили у пресслужбі міністерства, передає УНН.

"Міністерство фінансів вітає це рішення Апеляційного суду Лондону, що є важливим кроком для досягнення правосуддя для акціонера банку - народу України... Рішення Апеляційного суду Лондона відкриває новий етап процесу - розгляд позову по суті і є важливим кроком в рамках глобальної стратегії банку по поверненню незаконно привласнених коштів його колишніми власниками", - йдеться у повідомленні.

У Мінфіні додали, що ухваливши рішення про націоналізацію та рекапіталізацію, держава вклала в ПриватБанк 155,3 млрд гривень, і це був необхідний крок для збереження стабільності банківської системи, економіки України та єдина можливість захистити вкладників банку.

"Виведені з банку кошти належать громадянам України, і Міністерство фінансів продовжить підтримувати зусилля банку для їх повернення", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, ПриватБанк здобув перемогу в апеляційному суді Лондона у справі проти ексвласників.

Українські Національні Новини

Політика