ukenru
minfin-obgovoryuye-z-mvf-pitannya-investovanikh-v-privatbank-155-mlrd-grn

Мінфін обговорює з МВФ питання інвестованих в ПриватБанк 155 млрд грн

 • 10990 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Українська делегація у Вашингтоні обговорює з МВФ питання ПриватБанку, в тому числі й повернення інвестованих державою у банк 155 млрд гривень. Про це міністр фінансів України Оксана Маркарова сказала під час інтерв’ю "Голосу Америки", передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПриватБанку роз'яснили, що цікавило місію МВФ

"Стабільність і нормальна робота банківського сектору завжди були частиною наших питань, як з Міжнародним валютним фондом, так і з Європейським Союзом... ПриватБанк - дуже складне питання. У нас нічого не змінилось, є юридична стратегія, якій ми слідуємо, і є 155 млрд гривень коштів платників податків, які держава інвестувала в цей банк. Звичайно, в тому числі питання банківської системи зачіпається, тут не тільки Міністерство фінансів присутнє, а й делегації - голова і представники Національного банку. Обговорюється дуже багато питань, в тому числі і питання отримання коштів назад, не тільки питання ПриватБанку, звичайно він найбільший, а й інших банків, інших проблемних кредитів, в тому числі державних банків", - сказала Маркарова.

Міністр відзначила, що неможливо мати і макростабільність, і економіку, яка розвивається, без нормально функціонуючої банківської системи, як кровоносної системи.

Нагадаємо, українська делегація зустрілась з головою МВФ у США.

Українські Національні Новини

Політика