ukenru
minenergo-yakscho-ukrayintsyam-i-vidklyuchayut-elektroenergiyu-ne-cherez-defitsit

Міненерго: якщо українцям і відключають електроенергію - не через дефіцит

 • 16538 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Єдина причина відсутності в домівках українців електропостачання є проведення планових та аварійних ремонтів оператором систем розподілення. Про це під час брифінгу у вівторок заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Жоден будинок, квартира, громада, район чи місто — вони не будуть відключатись через нестачу електроенергії. Держава виконує свої зобов’язання щодо сталого постачання електроенергії. Єдина причина відсутності електропостачання є проведення планових та аварійних ремонтів оператором систем розподілення, зокрема, у Київській області”, — сказав Галущенко.

Деталі

Зі слів міністра, такі оператори є приватними, і на них все одно покладено обов’язок забезпечувати безперебійне постачання електроенергії.

Він наголосив, що держава, з його слів, не має дефіциту електроенергії, відповідно “це не може бути підставою не постачати електроенергію у домівки”.

“Ми вважаємо неприпустимим проведення ремонтних робіт з відключенням від енергопостачання в опалювальний період, тим паче без надання альтернативного живлення користувачам”, — додав він.

Нагадаємо

Минулого тижня Міністерство енергетики України звернулося до НКРЕКП щодо перевірки порушень операторами систем розподілу (ОСР) графіків ремонтів в опалювальний період.

15 грудня Прем'єр Денис Шмигаль заявляв, що жодних віялових відключень споживачів від початку опалювального сезону не відбувалось. А кількагодинні відключення, які можуть мати місце в тому чи іншому місті, за його словами, — це "невідкладні ремонтні роботи на лініях електропередач, про які попереджають заздалегідь, або аварійні ситуації, пов’язані з погодними умовами".

Очільник уряду додав, що в грудні, за даними Міненерго, очікується загалом майже 2 млн тонн поставок українського та імпортного вугілля. Водночас заплановане споживання, за його словами, очікується на рівні близько 1,7 млн тонн.

На тлі браку вугілля на складах ТЕС для виробництва електрики Україна відновила імпорт електроенергії з Білорусі. Можливість для імпорту електрики з РФ та Білорусі з'явилася з 1 листопада, після кількамісячної заборони та судової тяганини.

Водночас Росія відмовилася експортувати в Україну вугілля, яке використовують на ТЕС для виробництва електрики.

Українські Національні Новини

Економіка