minenergo-ssha-ogolosit-pro-prodazh-15-mln-bareliv-nafti-z-rezervu-biliy-dim

Міненерго США оголосить про продаж 15 млн барелів нафти зі стратегічного резерву - Білий дім

 • 152272 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Президент США Джо Байден оголосив про новий план щодо зміцнення енергетичної безпеки США. Зокрема, Міністерство енергетики планує продати 15 млн барелів нафти зі стратегічного резерву для зниження цін на бензин в країні. Про це повідомляє пресслужба Білого діму, інформує УНН.

Цитата

«Міністерство енергетики сьогодні публікує повідомлення про продаж 15 мільйонів барелів зі стратегічного резерву нафти, які будуть поставлені в грудні. Цей продаж завершить історичне вивільнення 180 мільйонів барелів, про яке президент оголосив навесні, що допомогло стабілізувати ринки сирої нафти та знизити ціни на ринку», - ідеться на сайті.

Деталі

Президент США також зазначає, що Міністерство енергетики країни має бути готовим до подальших значних продажів нафти цієї зими, якщо це буде необхідно через дії росії чи інші дії, які підривають світові ринки.

Для заповнення запасів Сполучені Штати планують почати купувати нафту за ціною 67-72 дол. за барель і нижче.

Окрім того, Байден закликає компанії негайно перейти на зниження вартості енергоносіїв для споживачів.

Доповнення

Раніше Міністерство енергетики США повідомляло, що Сполучені Штати продали партію нафти обсягом 10,15 млн барелів зі стратегічного нафтового резерву восьми компаніям. 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф вбила в Україні 428 дітей – Офіс Генпрокурора

     • 153416 переглядiв

    Укриття мають 70% шкіл - міністр

     • 145075 переглядiв