ukenru
minekonomrozvitku-proti-prodovzhennya-moratoriyu-na-perevirki-biznesu

Мінекономрозвитку проти продовження мораторію на перевірки бізнесу

 • 15583 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Мораторій на перевірки бізнесу, введений в серпні 2014 року, має бути скасовано. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.

"На думку Мінекономрозвитку, мораторій - це тимчасовий захід, він не може тривати понад 2 роки. В цьому році Державна регуляторна служба, Мінекономрозвитку разом з іншими органами влади почали імплементувати Закон України "Про державний нагляд (контроль)", запрацювала інтегрована онлайн-система перевірок бізнесу, що свідчить про прогрес у запровадженні реформи нагляду (контролю)", - пояснили у МЕРТ.

У міністерстві додали, що сьогодні на мораторій скаржаться як споживачі, так і бізнес.

"Ми отримуємо велику кількість скарг від споживачів та бізнесу на певні порушення, які наразі неможливо перевірити та виправити. Відтак, ми наближаємось до того моменту, коли мораторій на перевірку бізнесу не повинен бути продовжений", - зазначили у МЕРТ.

Нагадаємо, за скасування мораторію на перевірки виступили Мінприроди, ДСНС та Держпродспоживслужба.

Зокрема, ДСНС зафіксувала різке збільшення пожеж цього року. У відомстві зазначають, що не всі пожежонебезпечні підприємства вдається перевірити вчасно.

Через супротив власників підприємств, які прикриваються мораторієм, співробітники ДСНС змушені звертатися до суду, аби отримати дозвіл на перевірки. Мінприроди не може перевірити підприємства, які працюють з токсичними відходами через дію мораторію.

Як наслідок, у регіонах із небезпечними відходами отруюються діти, а регулятор не може цьому завадити. А Держспоживслужба заявила про фактичну втрату державного контролю над харчовою безпекою.

Українські Національні Новини

Економіка