minekonomiky-ukraina-rozshyriuie-dostupni-instrumenty-strakhuvannia-viiskovykh-ryzykiv-dlia-eksporteriv

Мінекономіки: Україна розширює доступні інструменти страхування військових ризиків для експортерів

 • 26768 переглядiв

Міністерство економіки України працює з міжнародними страховиками над зниженням вартості страхування морських перевезень та поширенням подібних механізмів на інші види експорту з метою підвищення безпеки та стимулювання експорту.

Мінекономіки разом із міжнародними страховиками обговорило реалізацію перших проєктів щодо механізму здешевлення страхування морських перевезень в територіальних водах України, а також розширення подібних механізмів на інші види експорту. Про це повідомляє пресслужба відомства, пише УНН.

Спільно зі страховим ринком ми вже реалізуємо перші проєкти в частині механізму здешевлення страхування морських перевезень в територіальних водах України. Для нас це дуже важливо, адже сприятиме безпеці морських перевезень і збільшенню обсягів українського експорту. Страхування суден – один із найскладніших проектів, в якому задіяні десятки зацікавлених учасників. Це яскраво демонструє, що міжнародний страховий ринок готовий працювати в Україні. Наші подальші спільні кроки будуть направлені на розширення впровадження подібних страхових інструментів для інших видів експорту,

- заявила перша віцепрем’єрка - міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Деталі

Зазначається, що подальші спільні кроки будуть направлені на розширення впровадження подібних страхових інструментів для інших видів експорту.

Реалізація механізму страхування морських перевезень дозволить гарантувати безпеку судноплавства, сприятиме стабільності морських перевезень, а також забезпечить сталий експорт української продукції через порти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2024 році бізнес зможе отримати від держави 15 тисяч грантів на розвиток - Мінекономіки

Ольга Розгон

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС присудив 7 років колонії голові райсуду Вінниччини

     • 25949 переглядiв

    На кордоні з Молдовою затримали чотирьох порушників у рясах

     • 20169 переглядiв

    У Харкові пожежа в ліфті забрала життя людини

     • 29031 переглядiв