ukenru
minekonomiki-dalo-prognoz-schodo-zrostannya-vvp-na-2020-rik

Мінекономіки дало прогноз щодо зростання ВВП на 2020 рік

 • 11356 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Світовий банк підвищив прогноз економічного зростання в Україні на 2020 рік до 3,7%, що збігається з прогнозом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Про це повідомив профільний міністр Тимофій Милованов у Facebook, передає УНН.

"Світовий банк підвищив прогноз економічного зростання на 2020 рік в Україні до 3,7% з приблизно 3% раніше. Україна - одна з небагатьох країн, для яких прогноз був переглянутий в позитивну сторону. Більшість інших країн уповільнюються, а не пришвидшуються. Прогноз зростання в 3,7% Світового банку збігається з прогнозом міністерства економіки", - повідомив міністр.

З його слів, в уряду є і "більш оптимістичний сценарій в 4,8%, за умови успішного проведення програми уряду та зміни бізнес клімату в Україні на краще". "Це означає створення умов для захисту прав власності, лібералізація ринків, судова реформа, якісна робота правоохоронних органів, віддаленість олігархів та зацікавлених сторін в уряду та політиків, тощо", - вказав Милованов.

Нагадаємо, МВФ покращив прогноз щодо зростання економіки України.

Українські Національні Новини

Економіка