ukenru
minekologiyi-kitayu-zayavilo-scho-vitoku-na-aes-tayshan-nemaye

Мінекології Китаю заявило, що витоку на АЕС "Тайшань" немає

 • 17153 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Міністерство екології та навколишнього середовища Китаю заявило в середу, що витоку на Тайшаньській атомній електростанції не було, у відповідь на повідомлення CNN раніше цього тижня, передає УНН.

Цитата:

"Наразі результати моніторингу радіаційної обстановки навколо Тайшаньської АЕС показують, що в рівнях радіаційної обстановки навколо АЕС немає відхилень від норми, вони перебувають на фоновому рівні, що також свідчить про відсутність витоку", - повідомив представник міністерства в коментарі щодо повідомлення CNN, що сталася аварія з витоком радіоактивної речовини на Тайшаньській АЕС.

Деталі

При цьому там таки підтвердили підвищення рівня радіації на АЕС "Тайшань". Як йдеться в заяві міністерства, причиною цього могло стати пошкодження паливних стрижнів.

"Підвищений рівень радіоактивності в першому контурі енергоблоку №1 в основному пов'язаний з пошкодженням ТВЕЛів. Через вплив неконтрольованих факторів, таких як виробництво, транспортування і завантаження палива, невелике ушкодження ТВЕЛів під час роботи атомних електростанцій неминуче і є звичайним явищем", - йдеться у коментарі.

Міністерство екології та навколишнього середовища КНР також повідомило, що Національне управління ядерної безпеки не підвищило прийнятних меж для рівнів виявлення радіації за межами Тайшаньської АЕС.

"Це повідомлення не відповідає дійсності, Національне управління ядерної безпеки не схвалювало збільшення допустимої межі виявлення радіації за межами Тайшаньської атомної електростанції", - вказали в міністерстві.

Що було раніше

Раніше CNN з посиланням на джерела повідомила, що французька компанія Framatome, що спроектувала станцію, ще 8 червня направила лист в Міністерство енергетики США, в якому попереджала про «неминучу радіологічну загрозу» на Тайшаньській АЕС. У попередженні, зокрема, стверджувалося, що Національне управління ядерної безпеки Китаю підвищило допустимі межі виявлення радіації за межами станції в південно-східній провінції Гуандун, щоб уникнути її зупинки.

У МЗС КНР після такого повідомлення вказали, що китайська АЕС "Тайшань" ​​працює відповідно до екологічних норм, перевищення рівня радіації або загроз безпеці станції немає. 

Українські Національні Новини

Новини Світу