ukenru
milyoni-lyudey-mozhut-pomerti-vid-golodu-yakscho-rf-ne-znime-blokadu-z-ukrayinskikh-portiv-mzs-italiyi

Мільйони людей можуть померти від голоду, якщо рф не зніме блокаду з українських портів - МЗС Італії

 • 150994 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Мільйони людей можуть померти від голоду, якщо росія не зніме блокаду українських портів на Чорному морі, попередив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо, пише УНН з посиланням на The Guardian.

Наступні кілька тижнів матимуть вирішальне значення для вирішення глобальної продовольчої кризи, сказав Ді Майо після віртуальної зустрічі, у якій взяли участь країни Середземномор'я, а також головуюча у G7 Німеччина та організація ООН з продовольства та сільського господарства.

Цитата

"Хочу чітко сказати, ми чекаємо від росії чітких і конкретних сигналів, тому що заблокувати експорт зерна - значить взяти в заручники і приректи на смерть мільйони дітей, жінок і чоловіків", - сказав Ді Майо.

Деталі

Міністр закордонних справ Лівану Абдалла Бу Хабіб заявив міністрам, що зростання цін на паливо та основні продукти харчування посилює кризу в його країні.

Він закликав до того, щоб війна в Україні "зупинилася за всяку ціну", додавши, що, якщо це неможливо, "на зацікавлені сторони... необхідно чинити тиск, щоб дозволити безпечний експорт зерна та інших товарів без затримок".

"Світ не може залишатися у владі військових криз у Європі чи інших регіонах світу", - сказав Бу Хабіб.

Доповнення

росія, яка 24 лютого повномасштабно вторглася в Україну, блокує вивезення зерна з морських портів України. Держава-агресор вимагає зняття деяких санкцій в обмін на "розблокування" експорту морем.

За оцінками української влади, йдеться про 22 млн тонн зерна.

Західні посадовці звинувачують москву у використанні загрози голоду як зброї.

Українські Національні Новини

Політика