ukenru
milyarder-roman-abramovich-vigrav-u-londonskomu-sudi-spravu-pro-naklep-u-knizi-lyudi-putina

Мільярдер Роман Абрамович виграв у лондонському суді справу про наклеп у книзі “Люди Путіна”

 • 6511 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Російський мільярдер Роман Абрамович виграв суд у Лондоні у справі про наклеп у книзі-бестселері "Люди Путіна: Як КДБ повернув собі Росію і почав завойовувати Захід", видавцем якої є HarperCollins, а автором — журналістка Кетрін Белтон. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Mirror.

Деталі

The Mirror повідомляє, що Високий суд Лондона вважає наклепом твердження про те, що Роман Абрамович в 2003 році купив англійський футбольний клуб "Челсі" за вказівкою президента Росії Володимира Путіна з метою отримання впливу на Заході.

Сам Абрамович раніше звинувачував автора і видавництво в публікації відомостей, які паплюжать його репутацію.
Представник 55-річного мільярдера заявив, що вітає рішення суду.

Контекст

У травні цього року російські мільярдери Роман Абрамович, Михайло Фрідман, і Петро Авен подали в суд на британську письменницю, а також колишню кореспондентку Московської філії The Financial Times "за наклеп", описану в книзі "Люди Путіна: як КДБ повернув собі Росію і почав завойовувати Захід".

Таким чином, власник футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович подав до суду через неправдиві та дискредитаційні заяви про процес купівлі клубу. Михайло Фрідман, власник найбільшого в Росії недержавного банку (статок оцінюється в близько 15,6 мільярда доларів), подав до суду за наклеп. Діловий партнер Фрідмана Петро Авен (статки якого становлять лише якихось 5,3 мільярда доларів) ініціював справу за порушення закону про захист персональних даних. Авен і Фрідман повідомили Financial Times, що "не зв'язувалися і не розробляли єдину юридичну стратегію з іншими позивачами або їх адвокатами".

Всі ці справи розглядалися в Лондоні із залученням юристів лондонських фірм Carter-Ruck, CMS, Harbottle & Lewis, Taylor Wessing.

Довідка

Книга "Люди Путіна: як КДБ повернув собі Росію і почав завойовувати Захід" написана британською журналісткою Кетрін Белтон, яка була московською кореспонденткою Financial Times і 16 років прожила в Росії, де познайомилася з олігархами, чиновниками, співробітниками спецслужб і кремлівськими інсайдерами.

У книзі розповідається, як "група наближених до президента Росії Володимира Путіна ексофіцерів КДБ і силовиків включила в сферу свого впливу ключові компанії в пострадянській економіці і державні інститути".

Книга має формат журналістського розслідування, містить безліч джерел, таких як коментарі кремлівських інсайдерів, дипломатів, співробітників розвідки, прокурорів, кримінальних елементів і олігархів, переважно анонімні.

Українські Національні Новини

Новини Світу