milionni-zbytky-rf-ukrainski-khakery-vyvely-z-ladu-rosiisku-systemu-upravlinnia-pidpryiemstvamy

Мільйонні збитки: українські хакери вивели з ладу російську систему управління підприємствами

 • 23703 переглядiв

Українська ІТ-армія вивела з ладу російську систему "1С-Рарус", що призвело до величезних збитків, оскільки клієнти не можуть отримати доступ до послуг.

Українська ІТ-армія паралізувала роботу російської автоматизованої системи управління підприємствами 1С-Рарус. Про це повідомляє віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає УНН.

Деталі 

Одна з найбільших ERP-систем у росії зупинила роботу через атаки української ІТ Армії

- йдеться у дописі.

За його словами, клієнти не можуть використовувати бухгалтерські сервіси та працювати на повну силу. 1С-Рарус налічує 150 000 користувачів, серед яких такі технологічні гіганти та спонсори війни, як Татнєфть та ВТБ.

Хакери зламали найнебезпечніший ядерний об’єкт Британії - The Guardian05.12.23, 05:19

Клієнти в крамницях і на заправках не можуть здійснити оплату, бо каса не працює. Міністр підкреслив, що завдяки цьому росія зазнає мільйонних збитків. 

Доповнення

Також Федоров закликав українців долучатись до ІТ Армії і допомагати в атаках на окупантів. Долучитись до ІТ Армії, аби допомогти здобути перевагу в кібервійні можна за посиланням. 

Нагадаємо

Українські хакери, що можливо пов'язані з СБУ, здійснили кібератаку на "Росводоканал", зашифрувавши понад 6 000 комп'ютерів і видаливши 50 ТБ даних. Джерела УНН наголошують, що це  "початок помсти за Київстар".

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Індії стався вибух на нафтопереробному заводі, є жертва

     • 21719 переглядiв

    Суд залишив Дубінського під вартою

     • 22687 переглядiв