ukenru
migranti-znovu-shturmuvali-kordon-polschi-ta-bilorusi-postrazhdalo-dvoye-polskikh-viyskovikh

Мігранти знову штурмували кордон Польщі та Білорусі: постраждало двоє польських військових

 • 19856 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Протягом минулої доби кілька груп нелегальних мігрантів намагалися силою прорватися до Польщі з території Білорусі. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані Прикордонної служби Польщі.

Деталі

"Вчора, 15 грудня, польсько-білоруський кордон намагалася нелегально перетнути 71 особа. На території, яку охороняє прикордонна застава у Черемсі, кордон намагалася силою перетнути 31 особа; на території, яку охороняє прикордонна застава у Наревці, — 20 осіб; а в зоні відповідальності прикордонників у Новому Дворі — 11 осіб", — ідеться у повідмоленні.

Унаслідок штурму кордону постраждало двоє польських військових.

Як зазначили у Міноборони Польщі, схема прориву кордону схожа на попередні.

Мігранти використовували дерев’яну кладку, яку кидають на колючий дріт, щоб через неї перебратися на інший бік кордону. Також вони кидали у бійців каміння. Усі їхні дії відбувалися під наглядом білоруських служб.

Kolejne nielegalne przekroczenie granicy udaremnione. Schemat działania podobny do poprzednich. Migranci wykorzystali kładkę rzuconą na ogrodzenia tymczasowe oraz obrzucali kamieniami żołnierzy. Zdarzenie odbywało się pod ścisłym nadzorem służb białoruskich. #granica #Czeremcha https://t.co/JCgVmAJueU pic.twitter.com/ogchAJ1mN0

— Ministerstwo Obrony Narodowej (@MON_GOV_PL) December 16, 2021

Нагадаємо

Наприкінці травня президент Білорусі Олександр Лукашенко у відповідь на санкції з боку ЄС заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити в Європу.

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща розпочала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що вздовж кордону країни розмістили війська через напружену ситуацію з мігрантами.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів увірвалися з Білорусі на територію Польщі. Усіх вдалося затримати.

Нелегали і далі здійснюють регулярні спроби прориву.

Українські Національні Новини

Новини Світу