ukenru
microsoft-prodovzhyt-derzhustanovam-ukrainy-bezoplatnyi-dostup-do-khmarnykh-servisiv-do-kintsia-2024-roku

Microsoft продовжить держустановам України безоплатний доступ до хмарних сервісів до кінця 2024 року

 • 21400 переглядiв

Microsoft надаватиме безкоштовні хмарні сервіси українським державним установам, школам і лікарням до кінця 2024 року.

Компанія Microsoft продовжить безоплатний доступ до хмарних сервісів в Україні для державних установ. Про це заявив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає УНН.

Деталі 

За словами Федорова, компанія допомагає Україні в розбудові цифрової інфраструктури від заснування Мінцифри. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтернет під час блекауту: у Мінцифри дали поради, як лишатись онлайн, якщо вимкнуть світло

Зокрема, Microsoft інвестує в розвиток хмарних сервісів в Україні. Корпорація вже надала понад $540 млн допомоги безоплатними сервісами, технічною підтримкою, обладнанням та грантами.

Цьогоріч Microsoft знову продовжить доступ до хмар для України. Держпідприємства, регіональні органи влади, школи, університети та лікарні користуватимуться хмарами безоплатно до кінця 2024 року

- йдеться в дописі.

Доповнення 

Глава Мінцифри пояснив що це суттєво допомагає в цифровізації держустанов та захисті даних. Так, з початку повномасштабного вторгнення були випадки, коли росіяни знищували українські архіви та канцелярії. Проте це не створило колапсу в державі, адже найважливіші дані — у хмарних сховищах.

Неоціненна підтримка для України в умовах війни, коли більша частина бюджету йде на потреби Сил оборони, соціальну сферу й відбудову. Дякую Microsoft за підтримку. Попереду ще багато спільної роботи

 - підкреслив Федоров.

Нагадаємо

Україна отримала грант на 700 тис. євро від Німеччини на відновлення інтернету на деокупованих територіях від Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВ Україні стартує національний проєкт з навчання лідерів цифрової трансформації

Володимир Омельченко

Суспільство