ukenru
microsoft-domihsia-povernennia-altmana-v-openai-pislia-skandalnoho-zvilnennia

Microsoft домігся повернення Альтмана в OpenAI після скандального звільнення

 • 19933 переглядiв

Минуло 5 днів після несподіваного звільнення Сема Альтмана - творця та керівника компанії з розробки штучного інтелекту OpenAI. Весь цей час технологічний гігант Microsoft вів роботу для його повернення і вона завершилася перемогою.

Співзасновник OpenAI Сем Альтман повернеться на посаду керівника цієї компанії через 5 днів після його звільнення. Про це компанія OpenAI повідомила в соцмережі Х, пише УНН.

Ми досягли принципової згоди щодо повернення Сема Альтмана в OpenAI як генерального директора з новим початковим складом правління

– йдеться у повідомленні.

Деталі

Альтман повернеться у якості виконавчого директора. Оновлений склад ради директорів на початку включатиме Брета Тейлора, Ларрі Саммерса та Адама ДʼАнджело. Але готуються вибори нової ради директорів компанії – сторони все ще обговорюють новий склад ради.

Bloomberg пише, що повернення Альтмана означає перемогу Microsoft, яка провела відповідну роботу з радою директорів, щоб відмінити звільнення Альтмана.

Джерела Bloomberg вважають, що представники Microsoft, чия стратегія штучного інтелекту залежить від OpenAI і яка з вкладом у 10 мільярдів доларів є крупнішим інвестором OpenA, будуть представлені у новій раді директорів. Джерела також говорять, що сам Альтман увійде до ради та проводитиме внутрішнє розслідування, щоб дізнатися, чому попередній склад ради прийняв рішення його звільнити.

Нагадаємо

У п’ятницю 17 листопада стало відомо про несподіване звільнення Альтмана. Компанія OpenAI від імені ради директорів повідомила, що Альтмана було звільнено після того, як внутрішня перевірка ради директорів засвідчила, що генеральний директор "не завжди був відвертим у спілкуванні з радою директорів, що заважало йому виконувати свої обов'язки".

Протягом кількох годин більшість із 770 співробітників OpenAI підписали лист до ради директорів, у якому йшлося про те, що вони можуть піти і приєднатися до Microsoft, якщо всі директори не підуть у відставку і Альтман не буде поновлений на посаді.

Анастасія Рябоконь

Технології