ukenru
mi-mali-nadiyu-scho-ryatuvalniki-ne-budut-ginuti-scho-yikh-ne-budut-rozstrilyuvati-ta-brati-u-polon-golova-dsns

Ми мали надію, що рятувальники не будуть гинути, що їх не будуть розстрілювати та брати у полон  —  Голова ДСНС

 • 331352 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Голова ДСНС Сергій Круг поінформував про статистику загибелі співробітників ДСНС за час повномасштабної війни, передає УНН з посиланням на сторінку у Telegram ДСНС України.

Цитата

"Ми мали надію, що рятувальники не будуть гинути, що їх не будуть розстрілювати та брати у полон", —  розповів Голова ДСНС України Сергій Крук.

Деталі

Також він додав, що співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій підпадають під захист Женевських конвенцій, проте рф зневажає ці норми та правила.

"Ми підпадаємо під захист Женевських конвенцій. Ми не є тими підрозділами, які беруть участь у бойових діях, у кого є зброя тощо. І ми мали надію, що рятувальники не будуть гинути, що їх не будуть розстрілювати, брати у полон. Але у перші дні війни ми зрозуміли, що російський агресор зневажає міжнародні норми, правила", — сказав Крук.

"При проведенні заходів з евакуації в Ірпені, у Бучі - бо цим займалися ми спільно з поліцією - нас брали у полон, у нас забирали техніку. При проведенні евакозаходів з Маріуполя, на території Запорізької області у рятувальників також відбирали техніку, розстрілювали пожежні авто, брали у полон. На сьогодні у нас п'ятеро рятувальників перебуває у полоні", - додав Голова ДСНС.

Доповнення

За інформацією, станом на сьогодні, внаслідок російських атак або окупації українських територій ДСНС втратила більш як 1700 одиниць пожежної техніки, понад 300 пожежних частин та понад 700 будівель різного типу.

Голова ДСНС також поінформував про статистику загибелі співробітників ДСНС за час повномасштабної війни: "Понад 200 рятувальників отримали поранення, а 68 співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій – загинули".

Українські Національні Новини

Війна