mi-dumali-scho-rozsmokchetsya-a-vono-ne-rozsmoktalosya-lukashenko-pro-zakolot-prigozhina

"Ми думали, що розсмокчеться, а воно не розсмокталося" - лукашенко про "заколот" пригожина

 • 313841 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Білоруський правитель олександр лукашенко у вівторок в подробицях розповів деталі переговорів для припинення "заколоту" власника пвк "вагнер" євгенія пригожина у росії, заявивши, що "не треба робити ні з мене, ні з путіна, ні з пригожина героїв", бо "ситуацію упустили", повідомляє преспул лукашенка, пише УНН.

Цитата

"Я сказав: ні в якому разі не робити з мене героя, ні з мене, ні з путіна, ні з пригожина, тому що ми ситуацію упустили, а потім ми думали, що розсмокчеться, а воно не розсмокталося. І зіткнули дві людини, які воювали на фронті. Немає у цій справі героїв", - сказав лукашенко.

"Моя позиція: якщо звалиться росія, ми залишимося під уламками, все загинемо", - заявив також він.

Він також виступив із заявами, що "найстрашніше, що якби пішла смута, на Заході миттєво цим скористалися б".

Деталі

Також лукашенко почав лякати "новим глобальним конфліктом": "Загроза нового глобального конфлікту ніколи не була така близька, як сьогодні. Нашу країну, весь наш регіон вкотре намагаються підірвати, дезорієнтувати людей. Будь-якими способами розгойдати ситуацію і під цей шумок насадити свої правила, встановити свій порядок. Порядок, при якому вже не буде ні наших країн, ні народів".

І знову виступив зі звинуваченнями "колективного Заходу": "Нас намагаються ввести в оману про реальні плани та наміри колективного Заходу". І заявив про нібито "мирні переговори": "На жаль, наші спроби врегулювати ситуацію шляхом мирних переговорів там зараз називають "дипломатичною імітацією".

Також лукашенко згадав про розширення НАТО: "Сьогодні ми виразно бачимо нову хвилю розширення НАТО та безпрецедентне нарощування потенціалу країн - членів альянсу в регіоні, у тому числі в безпосередній близькості від наших кордонів. Демонстрація за демонстрацією - демонстрація сили".

Нагадаємо

лукашенко розповів про "біль" від "заколоту" пригожина в рф і приведення армії в "повну боєготовність".

Доповнення

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони росії, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". Міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності.

Після дня "походу на москву" пригожин відмовився від таких планів, заявивши, що “розвертає колони”.

У кремлі водночас заявили про якісь домовленості, що кримінальну справу стосовно пригожина нібито закриють, а сам він "піде в білорусь". Про угоду оголосили після переговорів пригожина і білоруського правителя олександра лукашенка.

Справу проти пригожина на 26 червня так і не закрили. 27 червня літак пригожина сів у білорусі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Іспанію накрила перша літня хвиля спеки цього року

     • 794555 переглядiв

    Як зараз виглядає зруйнована Каховська ГЕС - показали відео

     • 3578785 переглядiв

    Понад 2 млрд грн податків та зборів сплатив WOG за І квартал 2023

     • 1011340 переглядiв

    У росії закрили кримінальну справу про «заколот» пригожина

     • 770219 переглядiв