ukenru
mi-divimosya-na-matematiku-viyni-podolyak-poyasniv-chomu-ukrayina-ne-bachit-neobkhidnosti-provoditi-mobilizatsiyu

Ми дивимося на математику війни: Подоляк пояснив, чому Україна не бачить необхідності проводити мобілізацію

 • 235251 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Україна, на відміну від росії, прагматична країна і “дивиться на математику війни, ”тому не має наміру оголошувати у відповідь рф додаткову мобілізацію. Про це заявив радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв'ю програмі Tagesschau німецького телеканалу ARD, передає УНН.

Цитата

“Ми вже створили резерви через систему територіальної оборони, і будемо активно використовувати ці резерви. Ми не повинні сьогодні оголошувати додаткову мобілізацію. У нас є все, і ми готові до більшої кількості російських військових”, – заявив представник Банкової.

Деталі

Подоляк зазначив, що на відміну від рф, Україна - прагматична країна і “дивиться на математику війни, ”тому точно знає, скільки людей підлягають призову. Відмінною рисою від країни-агресора чиновник називає той факт, що Київ враховує також підготовку і моральний стан військових.

“У нас не так багато втрат серед військових, порівняно з рф, якій неважливо, скільки її людей гине. На відміну від росії, ми боремося більш креативно. росія спрямовує 90% власної військової потужності на атаки цивільних об'єктів. Її удари вражають не стільки військових, скільки цивільну, критичну інфраструктуру і населення. На сьогоднішній день повністю знищено і видалено з карти понад 1 200 населених пунктів", - констатував Подоляк.

Говорячи про “референдум” на тимчасово-окупованих територіях України, радник глави ОП зазначив, що росія такими методами хоче набрати “гарматне м'ясо” на захоплених територіях.

Водночас, він визнав, що мобілізація чоловіків на цих територіях стане негативним наслідком.

“Сьогодні на окупованих територіях немає законної акції під назвою “референдум” але є пропагандистська акція під назвою “референдум”. А оскільки референдуму ми не бачимо, то й наслідків не очікуємо”, – вважає чиновник.

Додамо

21 вересня диктатор володимир путін оголосив в росії "часткову мобілізацію".

За даними британської розвідки, перші мобілізовані росіяни почали прибувати на військові бази.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що російські війська використовують псевдореферендум на тимчасово захоплених українських територіях для мобілізації чоловіків на війну проти України.

Українські Національні Новини

Політика