ukenru
mezhigirya-zaborguvalo-13-6-mln-grn-za-elektroenergiyu

"Межигір'я" заборгувало 13,6 млн грн за електроенергію

 • 9473 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Національний парк урочище "Межигір'я" заборгував 13,6 млн грн за спожиту електричну енергію. Про це повідомили у прес-службі ДТЕК "Київській електромережі", передає УНН.

"Національний парк урочище "Межигір'я" було передано в управління державному агентству АРМА ще 29.05.2018. Незважаючи на те, що АРМА є управителем об’єкту більше 11 місяців, агентство так і не уклало договір про постачання і розподіл електроенергії з жодною з енергопостачальних компаній та не має договору з розподілу електричної енергії... Станом на 01.04.2019 заборгованість Національного парку урочища "Межигір'я" (ТОВ "Танталіт") за спожиту електричну енергію, яка охоплена рішеннями суду, становить 13,6 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У компанії наголосили, що договір між ПрАТ "Київенерго" та ТОВ "Танталіт" закінчився 1 січня 2016 року.

"З цього періоду компанія ПрАТ "Київенерго" та ДТЕК "Київські електромережі", як її правонаступник, неодноразово виступали з різноманітними ініціативами щодо оформлення договорів на постачання та розподіл електроенергії. Проте всі спроби перевести споживання електроенергії об’єктом на законні засади – виявилися марними", - зазначили у компанії.

Оператор системи розподілу заявив, що неодноразово звертався до АРМА з пропозицією укласти договір на розподіл електричної енергії, зокрема востаннє 18 січня 2019 року, проте відповіді отримано не було.

"Через це компанією було прийнято рішення обмежити подачу електроенергії на об’єкт за процедурою передбаченою законодавством. Для цього у березні компанією було направлено до АРМА офіційне звернення щодо доступу на підстанцію "ПС-110 Прибережна" для проведення відключення об’єкту. Проте працівники ДТЕК "Київські електромережі" двічі були не допущені до підстанції третіми особами у камуфляжі, які представлялися представниками ГО НПУ "Межигір’я", - заявили у компанії.

Зазначається, що бездоговірне споживання електроенергії є порушенням закону України "Про ринок електричної енергії" та Правил роздрібного ринку електричної енергії, а також підпадає під ознаки кримінального правочину відповідно до статті 188-1 КК України - "Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання".

Там додали, що 15 квітня ДТЕК "Київські електромережі" звернувся до правоохоронних органів через бездоговірне споживання електроенергії Національним парком урочищем "Межигір'я" (ТОВ "Танталіт").

Нагадаємо, АРМА продовжило конкурс на управління резиденцією "Межигір'я" до 17 травня.

Українські Національні Новини

Політика