ukenru
mey-zayavila-pro-pripinennya-zhorstkoyi-ekonomiyi-u-velikiy-britaniyi

Мей заявила про припинення жорсткої економії у Великій Британії

 • 7510 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей оголосила про припинення програми жорсткої економії через десять років після фінансової кризи у країні. Про це УНН повідомляє з посиланням на Financial Times.

У своєму виступі на конференції Консервативної партії у Бірмінгемі Мей попередила, що "повернення до неконтрольованих запозичень минулого" і "скасування всіх успіхів останніх восьми років" бути не повинно.

"Через десять років після фінансової кризи люди повинні знати, що жорстка економія, до якої вона привела, закінчилася, і їх важка робота окупилася... Британцям потрібно знати, що кінець вже у полі зору. І наше їм послання повинно бути таким: ми зрозуміли", - зазначила Мей.

При цьому прем'єр Великої Британії також закликала до єдності Консервативної партії, попередивши, що якщо депутати не зможуть підтримати її план виходу з Європейського Союзу, вони ризикують залишитися "взагалі без Brexit".

"Якщо ми всі підемо за різними напрямками у пошуках власних бачень ідеального Brexit, ми ризикуємо опинитися без Brexit", - сказала вона.

При цьому The Independent повідомляє, що британський прем'єр-міністр також сказала, що після Brexit уряд буде нарощувати інвестиції у сфері публічних послуг, продовжуючи скорочувати борг.

Видання відзначає, що оголошення Мей розглядається як серйозне зрушення у підході консерваторів після восьми років скорочення витрат і підвищення податків. Це дає надію на значне збільшення державних витрат протягом наступного року, а також можливі зменшення податків, пише The Independent.

При цьому Financial Times повідомляє, що за кілька годин до її виступу депутат Консервативної партії Джеймс Даддрідж подав голові комітету 1922 року (комітет консервативних членів парламенту) Грему Бреді лист про недовіру лідерові своєї партії, ким є Мей.

Нагадаємо, Мей зійшла на сцену перед виступом на конференції Консервативної партії під звуки пісні Dancing Queen шведської поп-групи ABBA.

Українські Національні Новини

Новини Світу