ukenru
mey-poobitsyala-parlamentu-analiz-ugodi-schodo-brexit

Мей пообіцяла парламенту аналіз угоди щодо Brexit

 • 10278 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей в середу повідомила, що британським парламентарям нададуть офіційний аналіз фінальної версії угоди країни з ЄС щодо Brexit, перш ніж їх попросять схвалити її. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

"Коли прийде час, щоб парламент проголосував за фінальну угоду, ми забезпечимо, щоб у парламенту був належний аналіз, який надасть повну інформацію і на якому можна буде засновувати своє рішення", - сказала Т.Мей.

Таку заяву очільниця британського уряду зробила на тлі витоку з документа, що показує, що стан економіки країни погіршиться за будь-якого сценарію виходу Великої Британії з ЄС.

Зокрема, у цьому аналізі щодо Brexit описується три сценарії. Якщо Велика Британія укладе угоду про вільну торгівлю з ЄС, в наступні 15 років її економіка буде рости на 5% нижче, ніж очікується зараз. Без такої угоди і за умови повернення до правил СОТ зниження росту економіки країни очікується на рівні 8%. При збереженні Великою Британією доступу до спільного ринку ЄС уповільнення зростання економіки країни очікується у районі 2%.

Нагадаємо, лейбористи мають намір змусити уряд оприлюднити доповідь про наслідки Brexit.

Українські Національні Новини

Новини Світу