ukenru
meteorologi-poperedzhayut-scho-gretsiyu-nayblizhchimi-dnyami-nakriye-khvilya-speki

Метеорологи попереджають, що Грецію найближчими днями накриє хвиля спеки

 • 20958 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Грецькі метеорологи попередили, що в найближчі десять днів країну чекає сильна спека. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За даними Грецької національної метеорологічної служби (EMY), температура може досягати 44 градусів за Цельсієм на материковій частині Греції.

Очікується, що хвиля спеки досягне піку на початку наступного тижня, але триватиме до п'ятниці, 6 серпня.

"На материку максимальна температура в наступні три дні становитиме від 42 до 44 градусів за Цельсієм, в той час як на островах і в прибережних районах вона буде на два або три градуси нижче", - йдеться в повідомленні EMY.

Очікується, що нічна температура в більшості районів складе в середньому 28 градусів за Цельсієм.

"Триваюча хвиля тепла - це небезпечне погодне явище з невеликим температурним діапазоном між максимальним і мінімальним рівням", - сказав директор EMY Теодоріс Колідас.

Це буде друга тривала хвиля тепла в Греції цього літа після червневої, яка тривала 11 днів і, на думку експертів, була найсильнішою з 2007 року.

На цьому тижні органи цивільного захисту закликали громадян і туристів проявляти пильність, регулярно пити воду і уникати непотрібного перебування на сонці. За даними EMY, в деяких частинах країни також високий ризик виникнення лісових пожеж.

За останні 24 години пожежники Греції ліквідували понад 40 лісових пожеж, викликаних вітрами і високими температурами. Пожежа на північ від Афін у вівторок спалила не менше дюжини будинків, перш ніж була узята під контроль.

Додамо

У липні 1987 року майже 1 500 осіб загинули в результаті однієї з найсильніших хвиль тепла в історії Греції. Температура повітря в Афінах тоді трималася близько 43 градусів за Цельсієм кілька днів поспіль.

Сусідня Туреччина постраждала від лісових пожеж, в результаті яких на цьому тижні загинули щонайменше шість людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу