meta-microsoft-ta-amazon-obyednuyutsya-u-proekti-kart-schob-sklasti-konkurentsiyu-apple-ta-google

Meta, Microsoft та Amazon об'єднуються у проекті карт, щоб скласти конкуренцію Apple та Google

 • 609430 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Google і Apple домінують на ринку онлайн-карт, стягуючи плату з розробників мобільних додатків за доступ до їхніх картографічних послуг. Інші технологічні компанії з великою капіталізацією об’єднуються, щоб допомогти створити інший варіант, пише CNBS, передає УНН.

Деталі

Група, сформована Meta , Microsoft і Amazon. Веб-служби разом із TomTom публікує дані, які дозволять компаніям створювати власні карти, не покладаючись на Google чи Apple.

Фонд Overture Maps (OMF) зафіксував 59 мільйонів "визначних місць", таких як ресторани, пам’ятки, вулиці та регіональні кордони. Дані очищено та відформатовано, щоб їх можна було безкоштовно використовувати як базовий шар для нової картографічної програми.

За словами виконавчого директора OMF Марка Пріоло, Meta та Microsoft зібрали та передали дані Overture. Дані про місця часто важко збирати та ліцензувати, а створення картографічних даних вимагає багато часу та персоналу, щоб їх зібрати та очистити. За його словами, компанії запитували: «Чи можемо ми просто налагодити співпрацю навколо відкритої базової карти?»

Overture має на меті створити базову лінію для картографічних даних, щоб компанії могли використовувати її для створення та роботи з власними картами.

Для багатьох компаній Google та Apple-карти не ідеальні, оскільки вони не надають доступу до базових даних. Натомість ці компанії дозволяють розробникам додатків використовувати свої картки як послуги і в багатьох випадках стягують плату щоразу, коли здійснюється доступ до базової картки.

Наприклад, виробники додатків платять за тисячу пошуків Google Maps через інтерфейс прикладного програмування (API). Apple надає безкоштовний доступ до карт Apple для розробників рідних додатків, але розробникам веб-додатків потрібно платити.

Overture пропонує лише базові картографічні дані, залишаючи компаніям можливість створювати власне програмне забезпечення на їх основі.

Доповнення

Цифрові карти важливі майже для всіх мобільних додатків. Нові технології, такі як доповнена реальність та безпілотні автомобілі, також вимагають роботи високоякісного картографічного програмного забезпечення. Використовуючи дані Overture, компанії можуть інтегрувати свою конфіденційну інформацію, таку як точні місця отримання для додатка доставки, щоб персоналізувати свої пропозиції.

Overture — це не перша організація, яка прагне створювати картографічні дані, які можна використовувати безкоштовно або дешево. OpenStreetMap, заснована в 2004 році, створює карти, використовуючи краудсорсингові дані. Meta використовує дані у своїх картах.

Пріоло, який працював у Meta до початку цього року, говорить, що Overture прагне відрізнити свої дані від даних OpenStreetMap за рахунок більш ретельної перевірки та курування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ChatGPT тепер доступний для Android – Україна є серед країн, які можуть завантажити застосунок

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі