ukenru
meshkantsiv-okupovanogo-donbasu-privitali-z-svyatami-zhovto-blakitnim-styagom-z-povitryanikh-kulok

Мешканців окупованого Донбасу привітали зі святами жовто-блакитним стягом з повітряних кульок

 • 10551 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Над окупованим Донбасом замайорів жовто-блакитний стяг із повітряних кульок. Таким чином 10-та гірсько-штурмова бригада привітала мешканців тимчасово-непідконтрольних територій з прийдешніми святами. Про це повідомляє Армія FM, передає УНН.

"Ініціатива привітати мешканців тимчасово окупованих територій виникла у командира бригади. Ми вирішили таким чином її реалізувати. Думали запустити справжній прапор, але він міг би не долетіти до Російської Федерації. І якби впав на окупованій території, щоб виключити наругу над державним прапором, ми зробили його з повітряних кульок. Вітер був спрямований прямо на Луганськ, був стрімкий і потужний", - розповів військовослужбовець гірсько-штурмової бригади Гліб Бабич з позивний Лєнтяй.

Бабич також додав, що оскільки акція відбулася зранку, російські найманці утрималися від обстрілу, оскільки за ними стежило ОБСЄ.

На думку військовослужбовця, російські найманці були шоковані. Кульки і прапор протягнуло дуже добре вздовж їхніх позицій.

"Вітаю всіх мешканців окупованої території. Я знаю, що велика кількість вас чекають повернення України на свої землі. Вірте, ми наближуємо це. Ми теж вірим в те, що скоро буде Україна і все буде добре" - додав Бабич.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України рекомендувала Державній прикордонній службі продовжити дію обмежувальних заходів стосовно посиленого контролю громадян Росії на кордоні.

Українські Національні Новини

Суспільство