ukenru
meru-vasilkova-povidomili-pro-pidozru-u-roztrati-derzhkoshtiv-na-pidkup-vibortsiv

Меру Василькова повідомили про підозру у розтраті держкоштів на підкуп виборців

 • 10207 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом підкупу виборців у Василькові за кошти держбюджету.Меру Василькова повідомили про підозру у розтраті держкоштів на підкуп виборців. Про це УНН повідомили у прес-службі МВС. 

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом надання виборцям неправомірної вигоди за вчинення дій, пов'язаних з реалізацією виборчого права в інтересах одного з кандидатів у Президенти України, ч. 4 ст. 160 КК України ("Підкуп виборця, учасника референдуму"). В ході розслідування цього кримінального провадження було також встановлено факти розтрати державних коштів та привласнення документів.

Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні.

"В ході розслідування ми також встановили факти розтрати державних коштів шляхом зловживання службовими особами Васильківської міської ради. В січні-лютому 2019 року вони безпідставно виплатили матеріальну допомогу окремим громадянам та умисно приховували офіційні документи, аби унеможливити встановлення цих розтрат", - зазначив заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

19 квітня за цим фактом ГПУ повідомлено про підозру Васильківському міському голові за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 (Організація або керування злочином) ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 357(незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом) КК України.

На даний час проводяться слідчі (розшукові) дії з метою всебічного встановлення обставин та усіх причетних.

Як повідомляв УНН, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що у Василькові Київської області допитують понад 1,5 тисячі осіб за підозрою в підкупі виборців під час президентських виборів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП